Хотел ZARA

ZARA Приморско е уютен семеен хотел за спокоен отдих в съвременна и модерна обстановка, предлагащ серия от предимства пред традиционните за българските туристи квартири и къщи за гости. Тук можете да намерите всички условия и услуги, които предлагаме, както и обширна информация за град Приморско. Семеен хотел ZARA се намира на 300 метра от Северния плаж, в най-тихата част на град Приморско, в новият квартал. Хотелът е в близост до живописната зона на резерват „Ропотамо”, с изглед към морето, Маслен нос и резиденция Перла.

Беглик Таш
There are no translations available.

Земите на град Приморско са били населявани от дълбока древност. Многобройни находки от керамични съдове, доказват, че още през III в.пр.Хр. е осъществявана връзка с народите от остров Крит, Троя, Египет и др. Това селище е открито през 2003г. и се определя като най-ранното, открито до сега тракийско магелитно светилище в Югоизточна Тракия и Черноморското крайбрежие. Открития материял доказва, че Светилището е било посещавано изключително от Траките. Свързва се с култ към плодородието, Богинята-Майка и орфическото посвещение и обезсмъртяването на Хероя. Големите скални късове са частично обработени от човешка ръка и монтирани на място, а каменните плочи и блокове са подредени в уникални форми. В плоските скали са изсечени каменни кръгове и вани. Жилищната сграда и култовите огнища допълват доказателствата за човешка дейност по тези земи. Светилището е на най-високото място над резиденцията с видимост към целия залив. До него се достига само с джип. 

Размерите на камъка, който се крепи само на две точки върху друг огромен камък са 12 метра височина и 9 метра дължина. Той е тук от близо 5 000 години. И е само малка част от двата кръга - единият с 80, другият със 120 метра диаметър, но все още неразкрити изцяло. Има и естествени скали, но повечето са донесени и подредени тук. Мегалитното светилище е използвано за жертвоприношения за бога Слънце. Според археолозите светилището е било разрушено при идването на първите християни през 400-ата година.

 

Времето днес

Времето утре

Left direction
Пясъчни дюни - Перла
Резерват Ропотамо
Аркутино
водни лилии
Река Ропотамо
Дяволската река
Right direction