Хотел ZARA

ZARA Приморско е уютен семеен хотел за спокоен отдих в съвременна и модерна обстановка, предлагащ серия от предимства пред традиционните за българските туристи квартири и къщи за гости. Тук можете да намерите всички условия и услуги, които предлагаме, както и обширна информация за град Приморско. Семеен хотел ZARA се намира на 300 метра от Северния плаж, в най-тихата част на град Приморско, в новият квартал. Хотелът е в близост до живописната зона на резерват „Ропотамо”, с изглед към морето, Маслен нос и резиденция Перла.

Пясъчни дюни - Перла
There are no translations available.

Пясъчни дюни - ПерлаСеверно от Приморско в зоната между лагуната Стамополу и плажната ивица се намира един от най-добре запазените дюнни комплекси по нашето Черноморие. Гребените на най-високите дюни достигат до 19 м височина и представляват изключителна гледка за посетителите. Лятото е сухо и топло резултат на охлаждащото влияние на морето средната температура през юли се колебае между 22-23°С. Близостта до относително топлите водни маси прави зимата най-мека за цялата страна. Срещат се голям брой специфични пясъчни (псамофитни) видове растения. По пясъците на дюнните комплекси край Приморско са установени над 80 растителни вида, като 14 от тях са включени в Червената книга на България.

 
Дяволската река
There are no translations available.

Дяволската рекаДяволската река извира от Странджа планина, преминава през град Приморско и се влива в Черно море в северната част на централния плаж. Получава водите си от Дяволското блато, чието ниво е под морското равнище. Едноименният залив, който образува реката и блатото, има лиманни белези, тресавища, обрасли с тръстика и папур. Разрешена е за риболов по цялото си поречие. На нея е изграден и язовир “Ясна поляна”.

 
Река Ропотамо
There are no translations available.

Река РопотамоРеката не е голяма, цялата и красота идва от великолепната лонгозна гора и красивите водни лилии. Лонгозът е един поразяващ с красотата си девствен растителен свят. Ропотамо се образува от рекичките Росенска и Церовска, извиращи от Странджа планина и има обща дължина 50 км. В горното си течение реката е сладководна, но след няколко километра тя става солена. Бреговете на Ропотамо са много живописни. В началото стръмните и терасирани склонове са обвити в зеленина, изпод която на места се показват уединени скали. Между тях най- причудливото скално образувание е "Лъвската глава". Високи брястове, ясени, явори и други видове дървета са се вплели и надвесили клони над спокойните води. По тях пълзят диви лози, бръшлян и други увивни растения. Те създават илюзията за екваториална гора. В долното си течение водите се разливат нашироко и образуват сочни ливади или непроходими мочурища, обрасли с блатна тръстика и водни лилии. Колкото повече се приближава до морето, бреговете са обвити от гъста зеленина. Така се очертава най-красивата част на реката - лиманът, заобиколен от гори, зелени хълмове и пясъчни дюни. Реката е богата на риба - кефал, попчета, шаран, мряна и др.

 
Морски пелин
There are no translations available.

Морски пелин

 
Водни лилии
There are no translations available.

водни лилииРезерват "Водни лилии" е известен с голямо находище на водни лилии и блатно кокиче, растящи сред гора с лонгозен характер.  Влиза се по специално направен дървен мост, където туристите могат да се любуват на растящите тук в изобилие красиви нежнобели и жълти цветове на водни лилии върху големи яркозелени листа предлагат незабравима гледка от която погледът трудно се откъсва.  Резерват "Водни лилии" е на площ от 14 ха и обхваща част от старото корито на реката. Пътят за блатото Вельов вир минава под сенчест тунел от дървета и увивни растения. По водите му стотици нежнобели и жълти цветове на водни лилии върху големи яркозелени листа предлагат незабравима гледка, от която погледът трудно се откъсва.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 Další > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Времето днес

Времето утре

Left direction
Пясъчни дюни - Перла
Резерват Ропотамо
Аркутино
водни лилии
Река Ропотамо
Дяволската река
Right direction